Celebració dels 20 anys d’OpenStreetMap amb repte

La Comunitat Catalana d’OpenStreetMap (OSM) celebra els 20 anys d’aquest projecte de mapa col·laboratiu completant amb fotografies els elements que ara mateix són a OSM i que tenen l’etiqueta Wikidata informada. Aquesta iniciativa, que compta amb el suport d’Amical Wikimedia, vol potenciar les sinèrgies entre OSM i la Viquipèdia i els altres projectes germans.

L’OpenStreetMap celebra demà, 9 d’agost, el seu vintè aniversari, amb diferents actes i iniciatives arreu del món. L’OSM va nèixer de la mà del britànic Steve Coast, com un mapa de contingut lliure usant dades obtingudes mitjançant dispositius GPS mòbils, ortofotografies i altres fonts. El gener de 2023 OSM va arribar als deu milions d’usuaris registrats que contribueixen a millorar la informació disponible.

En el cas dels Països Catalans, per tal de commemorar els 20 anys s’ha plantejat un nou repte que consisteix en revisar tots els elements presents a OSM que tenen fitxa a Wikidata i comprovar si en aquesta hi ha una fotografia o imatge. Cas que no sigui així, els membres de la Comunitat Catalana miraran de pujar-ne una, que a més estaria disponible per a tots els projectes de l’entorn Wikimedia. La iniciativa es du a terme fent servir l’aplicació Mapcomplete i repositoris oberts com IMGur. Qualsevol persona hi pot contribuir, simplement cal tenir compte d’usuari d’OSM.

La Comunitat Catalana d’OSM agrupa més de 300 persones d’arreu dels territoris de parla catalana que des de fa una dècada treballen coordinadament amb un doble objectiu: un de global, com és l’aposta per les dades georeferenciades i obertes i, un de més local com és la incorporació i protecció de la llengua catalana als mapes.

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *