Inici de curs intens amb projectes dedicats als clubs de futbol dels PPCC, la geografia política brasilera i el món de la vela a Catalunya

Clubs de futbol dels Països Catalans, ciutats i estats del Brasil i regatistes catalans són alguns dels articles que es crearan o milloraran al llarg de les pròximes setmanes a la Viquipèdia en català. Aquest intens inici de curs ve marcat per diversos viquiprojectes que comparteixen l’objectiu de contribuir a l’enriquiment de la informació a l’enciclopèdia col·laborativa en línia.

Avui mateix ha arrencat el Viquiprojecte:Clubs de Futbol als Països Catalans, que té com a objectiu crear o millorar articles per a 40 clubs masculins i 40 femenins fins a finals de mes. Després de constatar que només uns pocs clubs (i només un en futbol femení) tenen una pàgina prou completa, el viquiprojecte proposa un esquema amb els elements que s’haurien d’incloure i el llistat dels clubs a crear o millorar, especificant en cada cas les mancances principals de l’article actual.

D’altra banda, entre el 7 i el 22 de setembre es durà a terme el IV Viquiprojecte sobre el Brasil. Després d’edicions dedicades a la Setmana d’Art Modern, el Llibre dels Herois i els músics, aquest any se centrarà en la geografia política d’aquest país, amb una proposta de 125 articles a crear o ampliar, incloent-hi regions, unitats federatives, ciutats, etc.

Finalment, dissabte dia 14 al matí, Amical Wikimedia i el Museu Marítim de Barcelona organitzen conjuntament la Viquimarató: La Competició de Vela a Catalunya. Una activitat que en aquest cas serà presencial, a les instal·lacions del museu, i inclourà una visita guiada a l’exposició “Competir a vela” a càrrec d’un dels seus comissaris, Diego Yriarte.

Cal destacar que aquestes activitats estan obertes a la participació de tothom (qualsevol persona pot editar la Viquipèdia!). En el cas de la Viquimarató al Museu Marítim, hi haurà, a més, un petit taller introductori per persones que no hagin editat mai i que vulguin aprendre’n.

Agost amb Jocs Olímpics i els continents més desconeguts

D’altra banda, l’agost no ha estat un mes d’aturada a la Viquipèdia en català. A banda dels projectes permanents, se n’han celebrat dos amb gran èxit. El Viquiprojecte: Jocs Olímpics de París 2024, que va finalitzar el dia 18 d’agost, va suposar la creació de 202 articles a càrrec de 22 editors. A més, es va estrenar, amb voluntat de continuïtat, el Viquiprojecte: Mes de l’Antàrtida i Oceania, que se suma als mesos d’Àsia i Àfrica -aquest, també realitzat per primer cop enguany- i que en aquesta primera edició se centrava en Palau i Niue com a estats prioritaris. Al llarg de tot l’agost aquest projecte ha suposat la creació o millora de 293 articles, a càrrec de 14 viquipedistes.

Tagged on: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *