L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, va organitzar el passat diumenge 16 de març, amb el suport d’Amical Wikimedia i Wikimedia España, un Wiki Takes Falles amb l’objectiu de documentar fotogràficament el màxim número de monuments fallers. Una vintena de voluntaris, la majoria valencians, però també arribats de Barcelona i Madrid, van participar en el safari fotogràfic al llarg de tot el matí, dividit en cinc rutes. El resultat final es pot veure a la categoria Wiki Loves Falles 2025 de Commons, amb un total de 2048 fotografies etiquetades.
L’activitat es va centrar en la ciutat de València, on es van documentar els monuments fallers de 164 comissions diferents (n’hi ha més de 350), incloent-hi tots els de categoria especial. Altres anys el màxim de monuments documentats se situava entorn els 40. Una de les rutes també es va desplaçar per alguns dels municipis afectats per la DANA la tardor passada, fotografiant vuit falles de Paiporta i Benetússer. A més dels monuments, els voluntaris viquimedistes van pujar també altres fotografies relacionades amb la festa: mascletades, bunyols, ambients fallers o l’ofrena a la Mare de Déu són elements que també estan documentats ara a Commons.

Les falles se celebren en motiu de Sant Josep i des del 2016 estan incloses a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. El Wiki Takes Falles 2025 va comptar amb la col·laboració de l’Associació d’Estudis Fallers, la Federació de Falles d’Especial i la Federació de Falles Innovadores i Experimentals. A més, les fotografies pujades dins aquesta campanya també formen part del concurs internacional Wiki Loves Folklore, que es va tancar el passat 31 de març.