El Viquiprojecte Escriptores vol augmentar la presència d’escriptores en les viquipèdies de les llengües de la Península Ibèrica

Contribuir al coneixement i la visibilitat de les dones escriptores en les diferents llengües de la Península Ibèrica. Aquest és l’objectiu del Viquiprojecte: Escriptores que arrenca avui mateix i que impulsen conjuntament Amical Wikimedia, Euskal Wikilarien Lankide Taldea, Galipedia, Wikimedia Espanya i Wikimedia Portugal. Es tracta del segon cop que les viquipèdies de les llengües oficials de la Península desenvolupen coordinadament, després d’un de dedicat als dies internacionals, el 2022. En aquesta ocasió, el viquiprojecte -amb motiu del dia internacional de les escriptores, que darrerament s’està celebrant entorn el 15 d’octubre- estarà obert fins al dia 27.

Cada comunitat ha aportat un llistat de dones escriptores que tenen entrada en la Viquipèdia de la seva llengua però que són absents -o tenen una entrada molt senzilla- en les altres versions de l’enciclopèdia en línia. Així, per part de la comunitat catalanoparlant s’han suggerit 25 escriptores d’arreu del domini lingüístic, així com dues més en aranès. D’aquestes, quinze només tenen entrada en la Viquipèdia en català. D’altres tenen entrada en alguna de les altres viquipèdies però no en totes. Així es vol donar compliment a un dels objectius d’Amical, que és donar difusió a la cultura catalana. Igualment, amb el projecte es vol augmentar el nombre d’entrades a la Viquipèdia en català d’escriptores en asturià, basc, castellà, gallec i portugués. Com sempre, qualsevol persona interessada pot participar creant o traduïnt articles.

Safari fotogràfic a Dénia per reconèixer Maria Ibars

Una de les escriptores del llistat és Maria Ibars i Ibars, que justament aquest any va ser escollida Escriptor de l’Any per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Per aquest motiu aquest dissabte 19 d’octubre al matí s’organitza el WikitakesDénia, un safari fotogràfic per aquesta població valenciana vinculada a Ibars, activitat que també compta amb el suport d’Amical.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *