El Museu de la Música incorpora una viquipedista resident per difondre el museu i la música catalana a Internet

És el primer museu de música del món amb un Viquiprojecte per millorar la informació d’instruments, dones músic i lutiers catalans a la xarxa

Violoncel conservat al Museu de la Música de Barcelona, obra de Joan Guillamí

Violoncel conservat al Museu de la Música de Barcelona, obra de Joan Guillamí

El Museu de la Música de Barcelona és el primer museu de música del món que incorpora una viquipedista resident gràcies a un acord amb Amical Wikimedia, l’organització sense ànim de lucre que promou l’enciclopèdia en línia Viquipèdia, amb l’objectiu d’ampliar la presència a la xarxa tant del Museu com de la música catalana i els músics catalans més representatius.

El Viquiprojecte que durà a terme durant un any la viquipedista resident del Museu de la Música, Mariona Aragay, entorn tres línies de treball: la catalogació a Viquipèdia dels instruments de la col·lecció del Museu (actualment la col·lecció del Museu té un total de 2.000 instruments, dels quals se n’exposen més de 500 i està considerada com una de les més importants de l’Estat espanyol), l’ampliació de la informació sobre els lutiers i constructors d’instruments catalans (a partir de la publicació Els nostres luthiers. Escultors del so editada pel Museu de la Música i l’Ajuntament de Barcelona) i sobre les dones catalanes vinculades a la música (especialment les dones compositores catalanes).

En una segona fase de treball més avançada es treballarà també la presència a la xarxa del fons sonor de Catalunya, la càrrega de partitures de domini públic i es fotografiaran els instruments de l’exposició permanent per penjar-los al Wikimedia Commons.

El Viquiprojecte del Museu de la Música s’emmarca dins del Viquiprojecte ICUB de l’Institut de Cultura de Barcelona en col·laboració amb l’associació Amical Wikimedia en el que participen 14 museus i centres de patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona per tal de fer accessible a través d’Internet les seves col·leccions, el seu coneixement i els projectes de recerca desenvolupats.

  • Podeu consultar més informació sobre el viquiprojecte del museu aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *