Jimmy Wales, fundador de la Viquipèdia, en lloa l’edició catalana (amb vídeo)

El nord-americà Jimmy Wales, fundador de la Viquipèdia, ha posat d’exemple la Viquipèdia en català en una conferència a Brussel·les en explicar que moltes llengües considerades minoritàries tenen comunitats molt actives. La Viquipèdia en català és “molt més

Jimmy Wales, fundador de la Viquipèdia, a la a la universitat Vrije Universiteit Brussel (Bèlgica) en una conferència sobre ciència oberta. Crèdit: VUBrussel.

Jimmy Wales, fundador de la Viquipèdia, a la a la universitat Vrije Universiteit Brussel (Bèlgica) en una conferència sobre ciència oberta. Crèdit: VUBrussel.

gran del que un s’imaginaria pel nombre de persones que estan parlant català”, una de les “majors llengües minoritàries d’Europa”.

El pare de l’enciclopèdia lliure, veient la potència de la Viquipèdia en català, ha interpretat que “els catalans són molt apassionats per la seva llengua, la qual ha estat històricament sota amenaça”.

La Viquipèdia en català va ser la segona a crear-se, dos mesos després de l’anglesa, l’any 2001. El  català ocupa la 15 posició en nombre d’articles a la Viquipèdia. L’edició en català de l’enciclopèdia ha aconseguit el reconeixement de Viquipèdia “perfecta”, gràcies al fet que recull 1.000 articles amb contingut de notable qualitat. Mitjans internacionals, com la BBC Mundo, i espanyols, com El Confidencial, han destacat la “immaculada Viquipèdia”. “No és estrany descobrir que molts continguts en anglès de la pàgina compten amb versions traduïdes al català, però en castellà brillen per la seva absència”, deia la versió de la BBC per Amèrica Llatina.

Celebrada el passat 24 d’octubre, a la conferència l’acompanyaven Michel Bauwens, un dels fundadors de la P2P Foundation, i diversos professors de la universitat.

Transcripció en anglès: “In some of our small language Wikipedias, we have very active communities and there’s maybe a few people there, but they are very passionate about their mother tongue. If we have a look some of the larger minor languages of Europe, Catalan Wikipedia is a good example: is far larger than you would it guess from the number of people who are speaking Catalan. And is because the Catalan people are quite passionate about their language, which has been historically under threaten.”

2 thoughts on “Jimmy Wales, fundador de la Viquipèdia, en lloa l’edició catalana (amb vídeo)

  1. Pingback: Wikipedia Founder Jimmy Wales Praises Catalan Viquipèdia · Global Voices

  2. Pingback: Resum del MWC 2016: Personalitats i tendències tecnològiques | Betes i Clicks - desenredant la xarxa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *