Finalitza amb èxit el viquirepte “Llegir en català”

Per Laura Huerga, Llegir en català

Llegir en catalàLlegir en català és un col·lectiu d’editorials independents associades per fer més visibles els seus llibres i, sobretot, els seus autors en llengua catalana. D’aquí va sorgir la idea de col·laborar amb Amical Wikimedia on treballen en pro de la llengua i la cultura catalanes. Amb objectius tan propers no podíem deixar de pensar que alguna cosa havíem de fer. Després d’una primera reunió on van sorgir moltes idees, bones propostes i intencions se’ns va ocórrer començar per un concurs; el concurs #llegirencatalà on per omplir articles d’autors publicats en català, les editorials associades oferíem tres premis amb llibres. Des de Llegir en català hem seguit les activitats dels viquipedistes amb sorpresa. No esperàvem una col·laboració tan entusiasta i participativa, i amb tantes ganes de fer-ho, però, a sobre, fer-ho bé. La llista s’anava actualitzant dia a dia amb nous viquipedistes, nous articles i millores i traduccions en els anteriors.

Els resultats ens semblen tot un èxit: Dels 60 escriptors proposats, han sorgit 49 articles en català, 49 en castellà i 38 en anglès; i això ens sembla una gran notícia per la difusió dels nostres escriptors i de la seva feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *