La Viquipèdia en català és la primera en tenir els articles de tots els mamífers

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/37/Killerwhales_jumping.jpg/800px-Killerwhales_jumping.jpgDesprés de 3.533 dies de feina del Viquiprojecte Mamífers, la Viquipèdia en català ja té articles sobre totes les espècies, tots els gèneres, totes les famílies i tots els ordres de mamífers vivents. La versió en català de l’enciclopèdia és la primera a assolir aquesta fita. De fet, és el primer compendi de coneixement del món en aconseguir-ho. En total, s’han creat aproximadament 7600 articles sobre aquesta temàtica.

El Viquiprojecte Mamífers va néixer l’estiu de 2008 i des de llavors hi han treballat sis viquipedistes. Tots ells han treballat en diferents fases per anar cobrint tots els buits sobre aquesta temàtica. Com que ja s’han creat tots els articles sobre mamífers, ara el projecte es troba en una fase de manteniment de la informació per afegir les noves espècies i gèneres que es puguin descriure en un futur. Paral·lelament, també treballen per millorar la qualitat de tots els articles creats.

La Viquipèdia en anglès té articles sobre totes les espècies enumerades a Mammal Species of the World, però aquesta obra del 2005 no inclou un bon grapat d’espècies descrites en els anys immediatament anteriors a la seva publicació. De fet, algunes d’elles encara no tenen article a la Viquipèdia en anglès. La Viquipèdia en català, en canvi, fins i tot inclou espècies descrites el passat Nadal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *