La Viquipèdia en català reafirma el voluntariat com a motor real del moviment

Els viquipedistes reunits a la Viquitrobada 2019 a Cervera mostren la seva preocupació perquè el model basat en el voluntariat no trontolli

La setantena de viquipedistes que han participat en la Viquitrobada anual que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Cervera han reafirmat la figura del voluntariat com a motor real del moviment Wikimedia, arran de la deriva empresarial de la Fundació Wikimedia. Els participants han fixat un full de ruta per reaccionar al procés de canvi de marca de la fundació per preservar el voluntariat i posar en valor els valors fundacionals de la Viquipèdia, en l’any en què ha assolit els 18 anys. El voluntariat i la col·laboració són dos dels valors que han dut la Viquipèdia als estàndards actuals.

La Viquitrobada és el punt de reunió per excel·lència de la comunitat viquipedista catalana i permet discutir presencialment i avaluar diversos projectes i polítiques de la Viquipèdia. La dotzena edició ha tingut lloc en un moment crucial per les comunitats de voluntaris que fan possible aquesta enciclopèdia en línia. Diverses sessions i debats s’han centrat en els desafiaments i riscos de la governança global del moviment Wikimedia, i en el paper de la comunitat catalana en aquest debat internacional.

La dotzena edició també ha permès millorar una cinquantena d’articles de la Viquipèdia sobre la geografia i el patrimoni de Cervera. Una vintena de participants s’han reunit aquest dissabte a la seu del Consell Comarcal de la Segarra i s’han centrat en articles com: l’Aquelarre, Santa Maria de Cervera, el Carreró de les Bruixes, o les pintures murals de la capella de la Casa Museu Duran i Sanpere.

Així mateix, també s’ha millorat els continguts dels projectes germans de la Viquipèdia, com Viquidites (una col·lecció de citacions i dites populars) i la base de dades Wikidata. Els participants de la Viquitrobada 2019 a Cervera també han pogut fer un passeig guiat per diversos enclavaments significatius de Cervera, per tal de fotografiar-los i després reutilitzar les imatges per il·lustrar articles de la Viquipèdia.

Font de la imatge

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *