El Mes de l’Àsia permet crear gairebé 1.800 articles nous en sis anys a la Viquipèdia en català

El Mes de l’Àsia a la Viquipèdia (Asian Month) és un concurs en línia anual que té lloc el novembre. És un viquiprojecte global en el qual hi participen diverses llengües de tot el món. L’objectiu és ampliar i millorar el coneixement de la cultura asiàtica a la Viquipèdia.

La primera edició global del Mes de l’Àsia va néixer el 2015 i des d’aleshores cada nova edició no ha parat de créixer i incorporar cada any a més llengües i participants. La Viquipèdia en català es va començar a sumar al Mes de l’Àsia a partir del 2016, i el gran èxit i interès mostrat aleshores per la comunitat catalanoparlant va fer que el concurs s’hagi anat repetint cada any, arribant a la sisena edició enguay.

A nivell global, en els darrers 6 anys s’han creat més de 37.500 articles gràcies a aquest concurs, en més de 60 llengües diferents i amb una participació total de més de 2.900 editors.

A nivell català, des del seu inici el 2016 s’han creat gairebé 1.800 articles de temàtica asiàtica, amb una participació de més d’un centenar d’editors. En aquesta darrera edició, en concret, s’han creat gairebé 300 articles nous, entre els quals destaquen les nombroses biografies de dones, de geografia i d’història. Així, un any més el concurs ha contribuït a reduir el desequilibri territorial i el biaix cultural a la Viquipèdia en català pel que fa als articles de temàtica asiàtica. En aquest sis anys, de fet, el concurs català s’ha anat convertint en un dels viquiprojectes més actius i exitosos a nivell global.

Com ja sol ser habitual, com a símbol de l’amistat entre la comunitat viquipedista, cada participant que hagi contribuït amb l’edició d’almenys 4 articles rebrà una postal especial de la Viquipèdia que serà enviada des d’algun país asiàtic. Addicionalment, el participant amb més articles redactats serà nomenat ambaixador asiàtic honorífic de la Viquipèdia, títol que es conservarà fins a la pròxima edició del viquiprojecte l’any que ve.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *