Crònica VENI VIDI VIQUI

Personatges: Flamenc, Capsot, Quelet, Mèdol, Sorenike, els del Centre d’Estudis Calongins Colònico i la seva revista i un bon grupet de bona gent.

Ambientació: a Calonge i Sant Antoni, més específicament, Calonge, la Vila del Llibre! Dia confós entre promeses de pluja i sol.

S’aixeca el teló.

Alegre dissabte 27 d’agost del 2022 de trobada, convivència, amistat, bona teca, bon guiatge, i bonhomia en general.

Entrada a Calonge, on ens saluden les obres d’art de les rotondes: primer un enorme globus terraqüi format de braços d’acer articulats, l’anomenat Bola de “Moure el Món” (2004), dissenyat per un espectacle de la Fura dels Baus al Fòrum de les Cultures o Fòrum 2004, on sorgia de l’aigua, que va acabar ancorant a terra ferma a Calonge l’any següent. Després ve el torn de la “pinça” d’acer (2018 o 19), que dic jo, del Manuel Clemente Ochoa.

Arribats a la vila, aparquem al peu d’un gran mural d’art urbà – grafit de KRAM i JLoca (2014), amb un simpàtic gos punxadiscos, una mena d’anguila o barracuda, i més monstres i animalons. Després d’admirar-lo, i els altres murals propers, de seguida ens acoblem amb uns altres viquipedistes / amicalistes que ens guien fins al lloc de la trobada.

Ens endinsem en la bella vila, a peu, seguint els nostres guies improvisats, topant amb escultures i paraules esculpides, arbres monumentals i bells carrers i places…

Arribada a l’Espai Jove de Calonge, amb gent convergint al lloc des de diferents localitats de la contrada i fins i tot des de CatNord, Ponent, Girona, Bcn, etc. (I encara més impressionant, des de Vlaanderen / Flandes i Fryslân / Frísia! de certa manera…). La penya ve de totes bandes, vaja. Allí ens prenem una estona per fer petar la xerrada i esmorzar. Alguns s’escapen momentàniament per anar a visitar el castell des de fora, i els arbres espectaculars que l’acompanyen.

Comencen les breus xerrades i presentacions informals – en Capsot presenta la jornada, seguit d’en Flamenc, que parla de lloc i jornada. Després, des del Centre d’Estudis Calongins Colònico, ens expliquen qui son i el que fan, i un toc d’història local. També parlen en Mèdol, que presenta la Viquipèdia i Amical, i també en Quelet, que esmenta els temes de Viquidata (de fet, Wikidata) i els projectes tipus “més dones”. Després anem passant de persona en persona perquè tothom es presenti.  Una estona d’intercanvi interessant i agradable.

Dinar copiós, deliciós i animat per les converses sobre tot i entre tothom, al jardí – terrassa del restaurant Samal

Visita guiada estel·lar de la vila de la mà de l’amfitrió Flamenc, que ens parla d’història, de rieres i hidrografia, o, com li agrada dir a ell, secografia, :) :) , i també d’arquitectura i arcs torçats, de les llibreries de la Vila del Llibre (oficialment el Poble del Llibre, que li farem) i d’altres moltes coses…

Comencen a caure 4 gotes, tothom corrent…

Visita a casa del Flamenc! Per veure la misteriosa “perola” – tota una instal·lació a l’eixida, on es coïa el suro en temps pretèrits !!! i per xerrar i gaudir de la companyia, del jardí i l’espai arquitectònic interior (volta de canó feta amb la tècnica de la volta catalana, amb maó vist). Petit berenar, amb copa de cava inclòs! Preciós!

De camí cap a can Flamenc, tenim una experiència molt especial. I és que ens trobem amb la veïna nonagenària, una guspira eixerida i centellejant, ella! Xerrem a l’ampit de la finestra – ella per una banda, nosaltres per l’altra.

La desbandada just abans del xàfec, i tothom cap a casa; nosaltres, per exemple, amb un passi de celísties celestials que gaudim des de la finestra del cotxe.

Cau el teló. Fi de l’acte.

Autora: Catgirl

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *