Amposta acull aquest cap de setmana la Viquitrobada 2022

La quinzena trobada anual d’editors de la Viquipèdia en català i dels seus projectes germans tindrà lloc enguany a les Terres de l’Ebre. Se centrarà en aspectes com la qualitat i la visió de gènere, i servirà per celebrar el 10è aniversari de Wikidata, la base de dades estructurades del coneixement lliure.

Foto de grup de la Viquitrobada 2021, celebrada a Elna (Autor: Miquel Codolar)

La XV Viquitrobada tindrà lloc el 18, 19 i 20 de novembre a Amposta amb l’objectiu d’aplegar tota la comunitat de la Viquipèdia en català i dels seus projectes germans, així com altres persones interessades en el coneixement lliure. La primera jornada coincidirà amb la celebració de la IX Viquimarató de la Llengua Catalana, que enguany està centrada en el cinema i les sèries en català. Un dels punts d’edició dels Països Catalans serà justament al Fab Lab Terres de l’Ebre (edifici del Sindicat), on tindrà lloc un taller d’edició de la Viquipèdia i la marató entre les 16 h i les 20 h.

El Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado serà el centre de la Viquitrobada el 19 i 20 de novembre, quan tindran lloc multitud de tallers formatius, presentacions, taules rodones i debats entorn de diferents aspectes d’interès de la comunitat viquipedista: com continuar millorant la qualitat després d’haver entrat a la 10a posició de la mostra dels 10.000 articles bàsics; el biaix de gènere; la gestió de viquiprojectes; l’acollida de nouvinguts, o els conflictes d’interessos. També tindran lloc presentacions de diferents eines i projectes germans com els Viquiprojectes Lieder, Sardanes, Wikimedia Commons i Wikidata, que aquest any celebra deu anys.

Es preveu l’assistència de més de mig centenar de persones, siguin viquipedistes experts o novells, a més de persones interessades en el coneixement lliure i la llengua catalana. Totes les jornades estan obertes al públic general que podrà gaudir de tallers i presentacions per a tots els nivells d’expertesa. Així doncs, dissabte a les 15.30 h hi haurà un safari fotogràfic pel municipi per a obtenir material multimèdia per a la Viquipèdia i posteriorment una marató d’edició d’articles sobre temàtiques locals amb un taller introductori.

La Viquitrobada està organitzada per Amical Wikimedia, una organització independent i sense ànim de lucre que té com a objectiu que la suma de tot el saber humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana sigui accessible per tothom en qualsevol llengua. Ha rebut el Premi Nacional de Cultura, el Premi Pompeu Fabra de comunicació i noves tecnologies i el premi LletrA de projectes digitals a Internet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *