El viquiprojecte dedicat al còmic, manga i anime vol visualitzar l’auca com a precedent autòcton

El passat dissabte 13 d’abril va arrencar l’edició 2024 del Viquiprojecte del còmic, manga i anime, que s’estendrà fins el 28 d’abril. El projecte, que ja arriba a la seva onzena edició, convertint-se en un dels més veterans en continuïtat dins la Viquipèdia en català, pretén millorar els continguts referits a aquesta temàtica dins l’enciclopèdia en línia. Ho fa, a més, en un moment propici per al còmic en català, ja que cada cop són més les editorials que s’animen a publicar còmic i manga en català.

Com és habitual, el viquiprojecte adopta el format de concurs d’edició, puntuant tant la creació com la millora d’articles ja existents, sobretot si s’aconsegueix treure’ls de la categoria d’esborranys o treure les etiquetes de manca de referències. Els tres primers classificats tindran premi, cortesia d’Amical Wikimedia: podran escollir entre una selecció de còmics i mangues en català.

A més, per primer cop el viquiprojecte pren l’auca com a eix a partir del qual desenvolupar i ampliar els articles relacionats amb el còmic i la il·lustració. El viquiprojecte posa així èmfasi en un precedent genuí i autòcton del còmic modern: l’auca catalana. Es donaran punts addicionals a tots aquells articles directament relacionats amb l’auca. En aquest sentit, per exemple, se suggereixen possibles biografies d’autors destacats del gènere.

El viquiprojecte coincidirà també amb la celebració de Sant Jordi, el dia 23, diada en la què el còmic també hi té un protagonisme important. En aquest sentit, recordem que durant tot el mes d’abril també hi ha en marxa la campanya #ACadaLlibreElSeuPúblic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *