Èxit aclaparador de la viquimarató de la llengua

Una trentena de voluntaris amplien els articles sobre el català a la Viquipèdia en català i en altres llengües en la que ha esdevingut la viquimarató més gran organitzada per Amical Wikimedia, només superada per la viquimarató més llarga del món, que va tenir lloc a la Fundació Joan Miró, amb una durada de 35 hores.

Panoràmica de la introducció d'Esther Franquesa, Directora General de Política Lingüística i Arnau Duran, president d'Amical Wikimedia

Panoràmica de la introducció d’Ester Franquesa, Directora General de Política Lingüística i Arnau Duran, president d’Amical Wikimedia

Organitzada per Amical Wikimedia i la Direcció General de Política Lingüística, la I Nit de la Llengua al Món Digital, dedicada al català a la Viquipèdia ha aplegat una trentena de voluntaris aquest divendres de 18h a 00h al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística que han treballat per ampliar amb referències fiables els articles sobre la llengua catalana que hi ha a la Viquipèdia. Paral·lelament, viquipedistes d’arreu del món han traduït els articles en llengües com l’anglès, l’asturià, el castellà i el neerlandès. L’assistència ha superat totes les expertatives més optimistes i ha calgut habilitar una nova sala al primer pis. En total, s’han ampliat articles com Ortografia del catalàAlfabet català, Morfologia del català, Sintaxi del català, Diferències gramaticals del castellà sobre el català, Català barceloní o Optimot.

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. Els més de 15 milions d’articles (dels quals 4 milions són en anglès i 408.439 són en català) han estat escrits col·laborativament per usuaris d’arreu del món, i la majoria poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir al web. L’edició en català de la Viquipèdia va ser la segona a crear-se, després de l’anglesa, l’any 2001. El  català ocupa la 15 posició en nombre d’articles a la Viquipèdia. L’edició en català de l’enciclopèdia ha aconseguit el reconeixement de Viquipèdia “perfecta”, gràcies al fet que recull 1.000 articles amb contingut de notable qualitat. Cal destacar, també, que enguany Amical Wikimedia ha estat reconeguda internacionalment per la Fundació Wikimedia i és la primera associació acceptada que té un àmbit territorial que no coincideix amb un Estat.

Vegeu l’Storify de l’acte.

Una de les dues sales de la viquimarató

Una de les dues sales de la viquimarató

One thought on “Èxit aclaparador de la viquimarató de la llengua

  1. Pingback: Baròmetre de l’ús del català a Internet – octubre 2013 | WICCAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *