El Museu del Disseny i les escoles de disseny de Catalunya contribuiran a la Viquipèdia

reunio dissenyEl Museu del Disseny de Barcelona ha iniciat un projecte de col·laboració amb Amical Wikimedia i diverses universitats i escoles d’art i disseny de Catalunya, amb l’objectiu de millorar la presència del disseny a la Viquipèdia i enfortir les relacions entre el Museu i els centres educatius, així com posar en valor i fer accessible a la xarxa el coneixement generat a la universitat.

Aquest viquiprojecte, pioner per les seves característiques a nivell internacional, s’estendrà fins a finals del curs escolar 2013-14, i culminarà amb una viquimarató al Centre de Documentació del Museu, ubicat a l’edifici Disseny Hub Barcelona a la plaça de les Glòries.

A la iniciativa hi participen els següents centres: Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC), Elisava Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Escola Municipal d’Art Illa, Fundació Història del Disseny, ESDAP Llotja, Escola Massana d’Art i Disseny, Escola Municipal d’Art Arsenal, Bau. Centre Universitari de Disseny, Escola d’art i disseny de Sant Cugat, Escola Superior de Disseny Felicidad Duce, EINA. Centre universitari de Disseny i Art de Barcelona adscrit a la UAB, i el Grau en Disseny de la Universitat de Barcelona, Facultat de Belles Arts- GRACMON (Grup de Recerca en Història de l’Art i el Disseny Contemporanis).

Cal destacar que el Viquiprojecte: Museu del Disseny és la segona part d’una iniciativa de col·laboració amb la popular enciclopèdia online, iniciada el 2011, i que va servir per difondre les col·leccions del Museu a la Viquipèdia, així com el disseny català i els dissenyadors més representatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *