La Viquipèdia en català, finalista al Premi Martí Gasull

Guardó del Premi Martí Gasull i Roig

Guardó del Premi Martí Gasull i Roig

La tasca de la comunitat viquipedista catalana ha estat nominada al Premi Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en defensa de la llengua, juntament amb l’Assemblea de Docents de les Illes Balears i l’activista Joan-Carles Martí i Casanova.

El jurat considera que “l’èxit de Viquipèdia és l’èxit col·lectiu i voluntari fruit de la dinàmica pròpia d’una societat que vol posar la llengua catalana al màxim nivell internacional”, tot destacant que, des de que va néixer el 2001, “no ha parat de créixer, en articles, qualitat dels articles, viquipedistes (persones que col·laboren i creen articles) i usuaris”.

El jurat (composat per set persones reconegudes en àmbits molt diversos: Carles Torner i Pifarré, Bernat Joan i Marí, Joan Francesc Mira, Empar Moliner i Ballesteros, Jordi Manent i Tomàs, Bernat Gasull i Roig i Òscar Escuder i de la Torre) ha escollit aquestes tres propostes entre 96 candidatures diferents que han presentat prop de 300 persones.

El Premi Martí Gasull i Roig, atorgat per la Plataforma per la Llengua, té per objectiu fer que l’exemple de la tasca de Martí Gasull i Roig serveixi per inspirar, i també reconèixer, a totes aquelles persones i entitats que treballen a favor de la llengua catalana.

Emet el teu vot a través del web www.premimartigasull.cat! El 4 de febrer vinent s’anunciarà el guanyador en un acte públic al Centre Cultural El Born.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *