Nota d’agraïment al programa 30 minuts pel capítol «Viquipedistes»

Càmera del 30 minuts durant la Viquitrobada 2013.

Càmera del 30 minuts durant la Viquitrobada 2013

Des d’Amical Wikimedia, associació de voluntaris que vetlla per la promoció de la Viquipèdia en català i dels seus projectes germans, volem agrair públicament a la Televisió de Catalunya i, més concretament, als responsables del programa 30 minuts, el tracte rebut i la gran feina d’edició duta a terme en el capítol «Viquipedistes» que es va poder veure en prime time el proppassat 2 de març.

El programa, ideal per acostar la Viquipèdia al gran públic, va presentar diverses facetes del projecte d’una manera dinàmica i entenedora, basant-se en la figura d’alguns dels editors i col·laboradors d’altres institucions implicades, com ara les bibliotecàries i els museòlegs. A més a més, va explicar de forma molt correcta el seu funcionament (per exemple, que no s’hi crea coneixement, sinó que es recopila i s’organitza citant-ne les fonts) i per tant va fer possible que els espectadors resolguessin molts dubtes i inquietuds relatius al projecte. Cal destacar que gràcies a la repercussió del programa, desenes de nous usuaris s’han registrat a la Viquipèdia per aprendre com utilitzar-la i poder aportar el seu granet de sorra a l’enciclopèdia en català.

Per mitjà d’aquesta breu nota, també ens agradaria oferir la nostra ajuda per subtitular el programa en altres llengües per tal que pugui arribar més lluny.

Un cop més, ens agradaria reiterar l’agraïment i les felicitacions a l’equip del programa, i li desitgem molt d’èxit en el futur.

Nota: es pot veure el programa en línia a la web de TV3.

Amical Wikimedia

9 de març de 2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *