El Museu del Disseny de Barcelona organitza la primera Viquimarató al voltant del disseny

Museu del Disseny de Barcelona

Museu del Disseny de Barcelona

L’activitat s’ha emmarcat en el Viquiprojecte que té l’objectiu d’augmentar la presència i millorar els continguts sobre disseny a la xarxa. 200 estudiants han passat durant el dia pel Centre de Documentació on tindrà lloc la Viquimarató

El Museu del Disseny de Barcelona ha organitzat divendres una Viquimarató on diferents voluntaris, provinents d’universitats i centres educatius relacionats amb el disseny i el patrimoni, compartiran el mateix espai del Centre de Documentació, durant 10 hores consecutives, de les 10h fins les 20h, amb la finalitat de crear continguts de qualitat i millorar la presència del disseny dins de la Viquipèdia.

La Viquimarató forma part del Viquiprojecte: Arts de l’objecte i disseny, que s’ha engegat des del Centre de Documentació del Museu del Disseny. Una iniciativa pionera a nivell internacional ja que ha comptat amb la col·laboració de més de 400 estudiants de 13 universitats, escoles i entitats d’art i disseny de Catalunya. La resposta per número de centres i participants l’ha fet única.

Uns 200 estudiants han passat durant tot el dia 25 d’abril per la Viquimarató, que ha volgut impulsar la col·laboració entre tots els participants i oferir-los eines i coneixement disponible al Centre de Documentació per finalitzar l’edició dels temes que cadascú està treballant. En la majoria dels casos aquest projecte forma part del currículum acadèmic dels estudiants.

L’objectiu d’aquesta iniciativa del Museu del Disseny portada a terme amb Amical Wikimedia, és millorar la presència i els continguts del disseny a Internet així com difondre el coneixement generat al Museu sobre el món del disseny i les arts de l’objecte. Els bons resultats d’aquesta primera edició, fan que des del Museu del Disseny es plantegi una nova edició on l’objectiu sigui l’excel·lència dels continguts sobre disseny a la xarxa.

Sobre el Viquiprojecte: Arts de l’objecte i disseny

El projecte es va iniciar al 2011 en el que el Museu del Disseny va pujar a la xarxa tots els continguts que pertanyien a les diferents col·leccions així com informació sobre el disseny català i els seus dissenyadors més representatius. La iniciativa va ser pionera pel que fa al contingut (disseny català i espanyol) a més de mostrar informació i imatges de les peces de les diferents col·leccions del Museu.

La segona fase es va iniciar l’any 2013 com un projecte de co-creació en col·laboració amb les universitats, escoles i entitats del sector disseny per incentivar, per una banda, el fet de fer accessible a la xarxa el coneixement generats als centre educatius, establir lligams de col·laboració amb escoles i universitats de disseny de Catalunya i crear articles de qualitat per promoure la difusió de les col·leccions que formen part del Museu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *