Xerrada i exposició sobre wikiArS a Badalona

Aquest divendres 25 d’abril a les 19h ha tingut lloc a l’espai Betúlia de la Biblioteca Can Casacuberta de Badalona la xerrada “Imatges per a la Viquipèdia: l’aportació de les escoles d’art i disseny”.

A la xerrada tres estudiants de l’Escola d’Art Pau Gargallo han explicat el seu procés de treball per crear il·lustracions científiques per als articles de Viquipèdia com a pràctiques professionals a Amical Wikimedia, que recentment ha rebut el Premi Nacional de Cultura.

En David Valle està il·lustrant el Santamartamys rufodorsalis, un rossegador arborícora rar que habita a Colòmbia, mentre que en Pol Busquets il·lustra el Didolodus un mamífer extint que va viure a Sud-amèrica a l’Eolocè. La Laia Ricard està treballant en il·lustracions sobre l’acció de fagocitosi de les cèl·lules de l’intestí humà.

A la xerrada també hi han intervingut l’Alistair Ian Spearing Ortiz, que impulsa la millora de continguts sobre mamífers a Viquipèdia i assessora als estudiants, la Maria Moll, sots-directora de l’escola d’art i en David Gómez, un dels impulsors de la iniciativa wikiArS.

La iniciativa wikiArS té el propòsit d’involucrar les escoles d’art i disseny en els objectius de coneixement lliure de Wikimedia i una forma de fer-ho és que els estudiants produeixin imatges que fan falta amb l’assessorament del professorat, de wikimedistes i d’experts en la matèria. Aquesta xerrada és una oportunitat per conèixer el procés des de dins i complementa l’exposició que fins a final de mes estarà a la Biblioteca on es mostren els resultats de la participació de diferents escoles catalanes en els dos cursos anteriors. Enguany hi ha 5 escoles participant en la iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *