El Catalan Culture Challenge finalitza amb 782 articles a 92 viquipèdies

El Catalan Culture Challenge aconsegueix crear o ampliar 782 nous articles sobre la cultura catalana en 92 llengües o dialectes d’arreu del món

Aquest mes ha finalitzat el concurs internacional Catalan Culture Challenge per traduir i ampliar al màxim número de llengües 50 biografies destacades de la cultura catalana. En total, s’ha aconseguit crear o ampliar 782 articles en 92 viquipèdies gràcies a la tasca d’una cinquantena de voluntaris d’arreu del món.

Les viquipèdies en qüestió són: afrikaans, alamànic, albanès, alemany, alt sòrab, anglès, anglès antic, aragonès, asturià, azerbaidjanès, baix sòrab, basc, bavarès, bengalí, bielorús, bislama, bosnià, bretó, búlgar, caixubi, castellà, català, chavacano, cors, croat, danès, emilià-romanyol, escocès, eslovè, esperanto, estonià, extremeny, finès, fiülà, francès, francoprovençal, frisó oriental, frisó septentrional, gallec, gal·lès, grec, guaraní, haitià, hindi, hindi de Fiji, hongarès, indonesi, interlingua, ioruba, islandès, italià, jiddisch, kölsch, ladí, lígur, limburguès, lituà, llatí, llombard, luxemburguès, macedònic, Min Nan, mirandès, nàhuatl, napolità, neerlandès, normand, novial, occità, picard, piemontès, polonès, portuguès, retoromànic, rus, samogitià, sard, serbi, serbocroat, sicilià, silesià, suahili, suec, tagal, taraškievica, tarentí, tàtar de Crimea, txec, ucraïnès, való, vèneto i volapük.

El concurs era simple en estructura: estava basat en un sistema de punts on els participants obtenien punts per cada millora i/o traducció que fessin. Han obtingut premi els 10 viquipedistes amb més punts. El primer guanyador ha estat l’usuari bielorús Artificial123 (amb 1457 punts), seguit del catalanoparlant Capsot (1438) i el bengalí Ankan Ghosh Dastider (1081). Vegeu aquí els deu guanyadors.

Seguint l’exemple del Catalan Culture Challenge i continuant la nova etapa d’expansió multilingüe d’Amical Wikimedia per fer arribar tot el coneixement sobre cultura catalana arreu del món d’una manera oberta i gratuïta, el proper 10 de maig Amical Wikimedia organitza el Joan Miró Global Challenge, juntament amb la Fundació Joan Miró.

One thought on “El Catalan Culture Challenge finalitza amb 782 articles a 92 viquipèdies

  1. Pingback: Baròmetre de l’ús del català a Internet – abril 2014 | WICCAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *