Amical Wikimedia, Premi Nacional de Cultura 2014

Amical Wikimedia rebrà el poper dia 2 de juny la distinció més rellevant en l’àmbit de la cultura a Catalunya, el Premi Nacional de Cultura 2014.

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), organisme format per personalitats destacades dels sectors culturals, ha premiat Amical Wikimedia per la seva contribució al coneixement universal en llengua catalana i perquè fa possible que el coneixement sobre la cultura catalana sigui accessible en qualsevol llengua, mitjançant la promoció de la Viquipèdia, enciclopèdia escrita des del rigor i la generositat del seu voluntariat. Fundada l’any 2008, el 2013 va ser reconeguda oficialment per la Fundació Wikimedia.

“Els membres d’Amical -i, per extensió, els editors de Viquipèdia- hem rebut amb entusiasme i sorpresa aquest guardó. El premi resulta inesperat per la relativament curta trajectòria d’Amical i resulta un gran al·licient per donar-nos alè i continuar treballant. També ens permet constatar que el discurs que promou Amical sobre el coneixement lliure, disponible per a tothom i en la nostra llengua, està arrelant en la societat i també en les entitats i institucions del nostre domini lingüístic, les quals cada dia es mostren més receptives sobre aquest tema. Finalment, esperem que el guardó serveixi també com a efecte crida perquè la societat catalanoparlant segueixi implicant-se, igual o més, en els projectes Wikimedia en català, com la Viquipèdia.”  (Arnau Duran, 18/04/2014, www.wikimedia.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *