La viquimarató de la Nit de la Llengua al Món Digital s’expandeix a Tarragona, Girona i Barcelona

La II Nit de la Llengua al Món Digital, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura amb la col·laboració d’Amical Wikimedia, tindrà lloc el proper 3 d’octubre, de les 18 a les 24 h. La seu central de l’acció serà el Centre de Documentació de la DGPL, però en aquesta ocasió també hi haurà sessions simultànies a Girona i Tarragona.

  • Barcelona. Centre de Documentació de la DGPL  ·  Portal de Santa Madrona, 6-8
  • Girona. Seu del Departament de Cultura, Casa Solterra  ·  Carrer Ciutadans, 18
  • Tarragona. Port de Tarragona  ·  Refugi 1 del Moll de Costa

L’acte, que té com a objectiu afavorir el prestigi de la llengua catalana incidint en la presentació que se’n fa al món digital, mantindrà el format de viquimarató que ja va tenir en la primera edició, l’any 2013. Una viquimarató és una acció intensiva d’edició de la Viquipèdia.

Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, va explicar la iniciativa al programa Generació digital de Catalunya Ràdio.

Atesa la coincidència amb el Tricentenari, la II Nit de la Llengua al Món Digital se centrarà en la història de la llengua a partir dels continguts del projecte 300 fets de llengua, una iniciativa de la DGPL que té per objectiu divulgar de manera lúdica els 300 fets més rellevants de la història del català.

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. L’edició en català de la Viquipèdia va ser la segona a crear-se, després de l’anglesa. El català ocupa la 17a posició en nombre d’articles a l’enciclopèdia ja que, dels més de 33 milions d’articles escrits col·laborativament per usuaris de tot el món, 436.095 són en català.

En la primera Nit Digital hi van participar 30 viquipedistes entre els quals hi havia professionals i exprofessionals de la llengua, estudiants de filologia i aficionats a la Viquipèdia. Des de les 18 a les 24 hores, els assistents van treballar sobre 23 articles i van afegir 54.514 octets d’informació nova, que es considera un nivell alt. També es va traduir informació al neerlandès i l’asturià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *