Tarragona esdevé la capital “wiki” aquest cap de setmana

Amical Wikimedia organitza a Tarragona la Viquitrobada anual de la comunitat viquipedista catalana

Foto de grup de la Viquitrobada 2013

Foto de grup de la Viquitrobada 2013

Tarragona serà aquest cap de setmana del 15 i 16 de novembre la capital de la Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure, i dels seus projectes germans. Amical Wikimedia organitza la Viquitrobada 2014 a la Biblioteca Pública Tarragona, on hi assistiran més de cinquanta viquipedistes d’arreu dels territoris de parla catalana, així com catalanoparlants de França i Alemanya. La Viquitrobada és el punt de reunió per excel·lència de la comunitat viquipedista catalana i permet discutir presencialment i avaluar diversos projectes i polítiques de la Viquipèdia.

La setena edició de la Viquitrobada presentarà moltes novetats. Enguany, aquest punt de trobada i treball de la comunitat viquipedista catalana se celebrarà per primer cop al llarg de dues jornades. Per una banda, el dissabte 15 hi haurà diverses activitats obertes per a viquipedistes i no viquipedistes, com una gimcana fotogràfica de monuments, la jornada de projectes germans de la Viquipèdia, la trobada del grup tècnic, la Viquimarató Tarragona o una sessió sobre gestió de viquiprojectes. Per altra banda, el diumenge 16 tindrà lloc la tradicional trobada anual, amb diferents blocs temàtics de discussió i presentacions i avaluacions de projectes per a la Viquipèdia.

“El treball realitzat entre les institucions culturals locals i Amical Wikimedia ha estat clau per a aquesta trobada”, afirma Lluís Madurell, ambaixador viquipedista a Tarragona. La Biblioteca Pública de Tarragona ha organitzat diferents tallers d’iniciació a la Viquipèdia en els passats mesos. Precisament, el cap de setmana del 15 i 16 de novembre són els darrers dies per veure a la biblioteca l’exposició wikiArS: contribució de les escoles d’art i disseny a Viquipèdia, que mostra les imatges creades per estudiants de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona amb l’assessorament científic del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, institució que també ha alliberat en llicència lliure material del seu arxiu per ser afegit a la Viquipèdia. Després, l’exposició anirà a les biblioteques de l’Arboç (20 de novembre) i Cambrils (17 de desembre). Amb la Departament de Cultura de l’Ajuntament i la Universitat Rovira i Virgili, Amical Wikimedia també ha engegat el Viquiprojecte Teler de la llum per donar visibilitat als artistes contemporanis actius al Camp de Tarragona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *