Viquimarató Bioinformàtica, a l’IEC

viquipedia logotip bola

Voleu contribuir a millorar els continguts de bioinformàtica a la Viquipèdia en català? Ara en teniu l’oportunitat. La Secció de Biologia Computacional i Bioinformàtica de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, amb la col·laboració d’Amical Wikimedia i el Centre de Regulació Genòmica, convoca la Primera Viquimarató Bioinformàtica, que se celebrarà el divendres 27 de febrer,a partir de dos quarts d’onze del matí fins a les cinc de la tarda, a la Sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

Per a participar-hi, només cal que dugueu un ordinador portàtil i ganes de contribuir a millorar la cobertura del coneixement bioinformàtic en l’enciclopèdia lliure, braç a braç amb altres viquipedistes i companys científics. El dinar és a càrrec de l’organització. Si voleu participaren la marató, inscriviu-vos-hi mitjançant la pàgina web: http://www.wikimedia.cat/marato-bioinf-2015

L’objectiu d’aquesta iniciativa és reunir investigadors i viquipedistes interessats a ampliar els articles relacionats amb diversos aspectes de la bioinformàtica i altres disciplines afins, com la genòmica i la proteòmica, i, alhora, contribuir a obrir la institució i els fons de la Viquipèdia a la comunitat de voluntaris del coneixement, fer avançar la presència de la llengua catalana a la Xarxa i oferir noves plataformes de difusió de la ciència als investigadors i divulgadors del país. La Viquipèdia és, actualment, l’obra de referència més gran i popular a Internet. La manté, en format d’enciclopèdia lliure, la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre, i disposa de milions d’articles escrits col·laborativament per usuaris d’arreu del món. La versió catalana va ser la segona de posar-se en marxa el 16 de març de 2001, després de l’anglesa, que va néixer el gener de 2001. Actualment, la versió en català és la dissetena pel que fa a la producció d’articles.

2 thoughts on “Viquimarató Bioinformàtica, a l’IEC

  1. Toni Hermoso Pulido

    Hola Guillermo,

    no crec que tinguem cap servei d’streaming o similar, però segurament abans de la data hi haurà un llistat d’articles amb què es podrà treballar.

    Si hi ha material, com ara presentacions, seran públiques després de l’acte i, en tot cas, en la mesura del possible miraríem de tenir un fil virtual per IRC:
    http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Canals_IRC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *