El Viccionari arriba a les 100.000 entrades

ViccionariL’edició en català del Viccionari, el diccionari universal lliure, arriba a les 100.000 entrades. Aquesta fita s’ha aconseguit aquest matí del 31 de gener de 2015.

El Viccionari és un projecte col·laboratiu per produir un diccionari multilingüe lliure, amb significats, etimologies i pronunciacions, en totes aquelles llengües en què sigui possible. El Viccionari és un dels múltiples projectes germans de la Viquipèdia. De fet, va ser creat el 2002 com a complement lèxic de la Viquipèdia per separar les funcions pròpies d’un diccionari enciclopèdic.

El projecte ha anat evolucionant més enllà del simple diccionari habitual per incloure no només les definicions, sinó també tot tipus de recull lexicogràfic. El seu objectiu és facilitar tota la informació que ajudi a comprendre una paraula en el seu context, evolució, usos i aspectes diversos. Així les seves pàgines inclouen traduccions multilingües del català i bilingües al català, etimologies, pronunciacions, exemples, sinònims, formes gramaticals, expressions i locucions, etcètera.

La versió en català començà el 4 de maig del 2004 i al llarg de més de 10 anys ha ant creixent amb l’aportació desinteressada de centenars de voluntaris. A finals del 2008 el Viccionari assolí la fita d’aconseguir tenir conjugats els 8.637 verbs de la llengua catalana. La comunitat d’editors del Viccionari valora en especial la col·laboració amb el TERMCAT, que ha permès dotar el diccionari amb noves entrades i millorar les existents.

One thought on “El Viccionari arriba a les 100.000 entrades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *