La viquimarató sobre dones s’expandeix de Palafrugell fins a València

463px-We_Can_EditEl proper 7 de març se celebraran dues viquimaratons simultànies a Palafrugell i a València per millorar els articles de temàtica femenina a la Viquipèdia en motiu del Dia Internacional de la Dona. Només el 10% dels editors de la Viquipèdia són dones.

Des de 2013 és impulsada amb l’Arxiu Municipal de Palafrugell, l’Espai Dona i l’Associació Suport a la Dona la primera viquimarató sobre dones i el 2014 es va ampliar a la Biblioteca de Figueres. Aquest 2015 es replica també a València, en un acte coorganitzat amb Wikimedia Espanya i l’AMPA IES Juan de Garay.

Una viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc —sovint una biblioteca, un arxiu o un centre de documentació— per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l’enciclopèdia. És una bona manera de fer créixer un article d’una manera ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte. Els experts proporcionen bibliografia de qualitat, i els viquipedistes només necessiten connexió a Internet, bibliografia, una taula i una cadira.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *