Resum de la primera Viquimarató sobre Bioinformàtica a l’IEC

El proppassat divendres 27 de febrer va tenir lloc la primera Viquimarató sobre Bioinfòrmatica, organitzada per la Societat Catalana de Biologia, i amb la col·laboració d’Amical Wikimedia i el Centre de Regulació Genòmica.

A la sala Puig i Cadafalch de les instal·lacions del carrer del Carme de l’Institut d’Estudis Catalans a Barcelona, des de mig matí fins a mitja tarda, van reunir-s’hi una desena de persones: tant viquipedistes assidus com estudiants, investigadors i empresaris interessats en la temàtica. Per a alguns dels assistents, aquest va ser el primer contacte amb la Viquipèdia com a col·laboradors i va servir per apropar i desmitificar el que és l’edició en aquesta plataforma amb la companyia privilegiada d’alguns dels seus editors més actius.Viquimarató a la Sala Puig i Cadafalch de l'IEC

Començant ja abans de la mateixa Viquimarató, es va anar omplint en la pàgina del Viquiprojecte Bioinformàtica tot un recull de termes relacionats amb la disciplina dividits en diferents categories (p. ex., recursos o institucions) i es va mesurar la rellevància (en visites a l’article) respecte al terme equivalent a Viquipèdies en altres llengües.
Al final de la tarda, com a tall d’exemple, es van completar entrades com ara Ensembl, ja existent en versions en altres idiomes, o la del GRIB, fins a aquell moment no present en cap versió de l’enciclopèdia lliure.

Un cop acabada la sessió, l’objectiu que es va marcar és anar dinamitzant el viquiprojecte mitjançant la creació d’articles a partir de la curació dels llistats abans esmentats, l’organització de trobades virtuals periòdiques (gràcies a l’IRC, p. ex.) i també futures viquitrobades presencials que podrien estendre’s a altres àmbits de les ciències biològiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *