Wikimedia Conference 2015

Foto de grup dels assistents de Wikimedia Conference 2015

Foto de grup dels assistents de Wikimedia Conference 2015

Entre els dies 15 i 17 de maig se celebrà a Berlín la conferència anual anomenada Wikimedia Conference, on Amical Wikimedia participà amb tres representants: l’Arnau Duran (com a president), l’Àlex Hinojo (com a coordinador de projectes) i en David Parreño (com a cap de comunicació). La trobada, igual que l’any passat, fou organitzada per Wikimedia Deutschland.

A la Wikimedia Conference es reuneixen les organitzacions afiliades del moviment (majoritàriament capítols, però també el que s’anomenen “grups d’usuaris”, que són possibles futurs capítols) juntament amb els membres de la Junta de la Fundació Wikimedia i alguns dels seus treballadors. La confluència de gent de tot el món permet debatre i intercanviar experiències de viva veu, la qual cosa converteix la conferència en una oportunitat molt profitosa per aprendre de la feina d’altres organitzacions, per mostrar el que fem a casa nostre i, en definitiva, per teixir una xarxa de contactes que ens pugui facilitar la feina futura. També és important poder conversar amb els treballadors de la Fundació, amb els membres de la seva Junta i amb els membres de l’FDC*, ja que molts d’ells supervisen el funcionament i el finançament d’Amical; conèixer les seves inquietuds permet que ens avancem a possibles futurs problemes i, de tant en tant, rebre alguna felicitació per la feina feta durant l’any també fa il·lusió!

Els temes tractats en la conferència d’enguany no van diferir gaire de les edicions anteriors (programa). En contraposició a Wikimania, aquí es tracten temes de governança, de finançament, de comunicació, etc.: és a dir, temes directament relacionats amb el dia a dia d’una organització afiliada. Cal destacar la presència aquest any de molts més grups africans i asiàtics, la qual cosa demostra que el moviment s’està expandint, poc a poc, per tots els continents. Ajudant-nos entre tots aconseguirem fer arribar el coneixement lliure a tots els racons del món.

*FDC: Funds Dissemination Committee. El comitè de distribució de fons decideix la quantitat que s’atorga a cada organització que sol·licita finançament a la Fundació Wikimedia.

One thought on “Wikimedia Conference 2015

  1. Pingback: Baròmetre de l’ús del català a Internet – maig 2015 | WICCAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *