Fesabid 2015: Crònica d’un usuari

GijonFesabid 2015 va tenir lloc a Gijón entre el 28 i 30 de maig de 2015. Fesabid és la XIV Conferència Espanyola sobre biblioteconomia i documentació. És un esdeveniment bianual que s’ha consolidat com el fòrum més important de l’Estat entre profesionals de la informació i la documentació. Tant per l’alt nivell de la seva audiència com perquè el programa recull les novetats més interessants del sector.

Aquesta edició de la conferència ha estat organitzada basant-se en el principi que el nostre món està en constant canvi, anem cap a un món d’informació més democràtica, més oberta. La societat de la informació s’ha convertit en la societat de la informació oberta, pel que els professionals de la informació tenen el repte d’avançar, per obrir i compartir el coneixement generat a les institucions públiques. És per aquesta raó que ens van convidar a explicar què és i com funciona la Viquipèdia i compartir les experiències del nostre projecte GLAMwiki amb les biblioteques catalanes.

Amical va participar amb dues intervencions. Una explicació del nostre projecte amb les biblioteques públiques catalanes i una crònica de tancament del congrès vist des del punt de vista de l’usuari de la biblioteca, d’un activista del coneixement lliure. Estem molt contents de compartir la nostra experiència amb els professionals del sector de l’Estat i esperem que això ajudi als nostres amics de Wikimedia Espanya a impulsar més fàcilment les seves associacions GLAMwiki.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *