Amical a Olatu Talka

Editant la Viquipèdia a Olatu Talka

Editant la Viquipèdia a Olatu Talka

El darrer cap de setmana de maig, la gent va prendre els carrers de Donosti per participar de l’Olatu Talka, un festival de tres dies durant el qual tots els barris de la ciutat s’omplen amb activitats de tota mena, en una iniciativa plenament participativa i transversal. Aprofitant l’esdeveniment, un grup de viquipedistes bascos, amb el suport de l’ajuntament, va tenir el seu espai als jardins de Mentxu Gal, al barri d’Amara, i va dur a terme els primers passos del projecte Amarapedia, una iniciativa que té per objectiu incrementar la presència de coneixement i materials sobre el barri a la Viquipèdia i els seus projectes germans, dedicant també molts esforços a realitzar traduccions d’articles sobre Amara inicialment només disponibles en euskera.

Amical Wikimedia va rebre la invitació dels organitzadors de l’esdeveniment per tal de conèixer de prop la realitat viquipedista basca i, sobretot, presentar l’experiència catalana dins l’univers viquimedista en general i Amical Wikimedia com un model organitzatiu en particular. La trobada va aplegar una dotzena de persones, especialment interessades en conèixer com, en el cas de la Viquipèdia en català, s’havia passat de ser un col·lectiu d’editors on cadascú participava del projecte de manera independent a ser una organització temàtica dins la Fundació Wikimedia, amb una potència de treball i una capacitat estratègica i organitzativa molt remarcables.

L’intercanvi va ser molt profitós, i la satisfacció fou generalitzada. La comunitat d’editors de la Viquipèdia en euskera és molt petita, però sembla que el contacte directe (molts es van conèixer en persona aquell mateix dia) i la presentació de l’experiència catalana els van esperonar a intentar formalitzar una certa estructura organitzativa per tal d’anar incrementant la seva massa muscular com a col·lectiu i poder endegar projectes semblants als que es van mencionar com a exemple durant la trobada. Entre les prioritats que es van assenyalar destacaven la necessitat de fer-se visibles entre la població i aprofitar les sinergies amb altres entitats que es dediquen a la promoció de la llengua i la cultura basca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *