El Dia de la Música 2015 esdevé el primer viquifestival

El proper diumenge 21 de juny de 2015 tindrà lloc per primer cop a L’Auditori de Barcelona un viquifestival durant tot el dia per celebrar Dia de la Música. Voluntaris d’arreu es trobaran per millorar articles de la Viquipèdia i els seus projectes germans que estiguin relacionats amb la música, amb l’objectiu de difondre en obert el coneixement. S’han organitzat diversos reptes temàtics (instruments, grups musicals, efemèrides…) amb l’objectiu que tothom pugui col·laborar allà on tingui més interès. L’acte és coorganitzat per l’Amical Wikimedia, el Museu de la Música de Barcelona, L’Auditori, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb la col·laboració de TERMCAT, i és obert a totes aquelles persones i organitzacions que s’hi vulguin sumar.


Una iniciativa pionera

Serà molt més que una viquimarató, serà un viquifestival en la línia de les grans trobades musicals. Així farem realitat el principi col·laboratiu que rau a la base de tot el que fem, perquè pensem que sumant l’esforç col·lectiu, afegint peces úniques per petites que siguin, es millora el resultat final. És la primera vegada que tots els projectes Wikimedia que tenen una versió catalana treballaran al mateix temps per un objectiu comú, fent més real el terme germans que els defineix i superant així els viquireptes i concursos o projectes individuals. Durant tot un dia tots escriurem, fotografiarem i teclejarem sobre temes relacionats amb la música, en una iniciativa ambiciosa i pionera.

Nou reptes per tothom

La proposta del dia és intentar assolir diversos petits reptes que apropin més als participants al món de la música. Els assistents podran apuntar-se a un o més reptes i anar canviant de grup durant el dia si així ho volen. L’acte, que tindrà lloc de les 10 del matí a les 6 de la tarda, estarà dividit en sis reptes temàtics:

  1. Els 10 instruments populars catalans que tothom hauria de conèixer. Millorar al màxim possible els articles relacionats amb instruments catalans tradicionals
  2. 50 anys de pop català. El repte consisteix en millorar una trentena d’articles relacionats amb l’exposició Popcèntric de l’Arts Santa Mònica.
  3. Tot sobre Granados. Volem aconseguir documentar la producció d’Enric Granados a Wikidata. El 2016 se celebrarà el centenari de la seva mort.
  4. Programa de L’Auditori i de l’OBC. Crear articles sobre els principals artistes de la temporada 2014-2015 i dels confirmats de la temporada 2015-2016.
  5. Any Morera. Ampliar al màxim la qualitat de l’article en català i traduir l’epígraf al màxim número d’idiomes possibles.
  6. 100 dites sobre música catalana. Compilar dites sobre música catalana a Viquidites.
  7. 10 partitures de música catalana en domini públic. Transcriure 10 partitures bàsiques de la música catalana que estiguin en domini públic a Viquitexts.
  8. Il·lustrar el lèxic multilingüe d’instruments del TERMCAT. Es vol documentar gràficament un lèxic multilingüe d’instruments musicals.
  9. “He vingut a parlar del meu llibre”. Teniu un repte personal de fa temps i cerqueu col·laboradors? Sou un incomprès que voleu difondre la figura d’un compositor oblidat? Aquest és el vostre espai!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *