El Sindicat de la Imatge i el Capítol Català de la Internet Society, primers suports per salvar la llibertat de panorama

Amical Wikimedia segueix la campanya engegada conjuntament amb altres capítols viquipedistes europeus a favor de la llibertat de panorama davant l’amenaça que el Parlament Europeu aprovi el 9 de juliol un informe que inclou una esmena que posaria punt final a la llibertat de panorama, és a dir, la possibilitat de fer una foto d’una obra en l’espai públic i difondre-la.ISOCCAT

  • Suports. El Sindicat de la Imatge UPIFC, que defensa els interessos dels fotògrafs catalans, ha fet arribar el seu “suport total” a la campanya en defensa de la llibertat de panorama i la seva “més radical oposició a qualsevol restricció en aquest sentit”. Afirmen: “Es tracta d’una més de les mesures europees restrictives i absurdes que tindria un impacte negatiu Sindicat de la Imatge UPIFCmolt important en nombroses vessants de la fotografia, els mitjans de comunicació, els llibres de text, etc. i, més en general, en la cultura i el coneixement”. També s’ha posicionat el Capítol Català de la Internet Society (ISOC-CAT),
    “amb l’objectiu que la normativa europea no retalli el dret a fotografiar l’espai públic”. Des d’Amical Wikimedia agraïm el suport d’aquestes entitats i hem interpel·lat altres comunitats digitals i organitzacions que es podrien veure afectades per l’abolició de la llibertat de panorama exhortant-les a posicionar-se públicament.
  • Eurodiputats. El passat dimarts vam enviar una carta als eurodiputats dels territoris de parla catalana. Seguint la nostra voluntat de transparència, fem públiques les respostes a favor de la llibertat de panorama de CDC (ALDE) i del grup dels Verds/ALE, que inclou ERC, ICV i Compromís. Fins al moment, no hem rebut resposta oficial d’UDC, PP, PSOE, C’s ni IU.
  • Primeres accions a la Viquipèdia. A nivell europeu, la Viquipèdia incorporarà a partir d’aquest vespre un bàner alertant que milers d’imatges podrien desaparèixer de la Viquipèdia si s’aboleix la llibertat de panorama. La pàgina d’aterratge del bàner serà aquesta, que inclou la forma de contactar amb els eurodiputats i una galeria d’imatges ennegrides que es veurien afectades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *