La viquipedista Marisa Lobato és premiada en la segona jornada de la Viquitrobada 2015

Autor: Amador Àlvarez

La primera jornada de la Viquitrobada va servir per posar els temes sobre la taula. Avui toca discutir-los. Arnau Duran, president de l’Amical Wikimedia, ha inaugurat el dia a l’auditori gran de la nova Biblioteca Carles Rahola agraint l’assistència del centanar de viquipedistes venint d’arreu dels Països Catalans.

El matí ha començat amb una discussió oberta amb el títol “La Viquibola té vores”, sobre edició en pagament, conflicte d’interessos i admissibilitat. És lícit editar sobre entitats a la qual pertanys o gent que coneixes? Es pot cobrar per editar? Fins a quins límits? Com s’ha de combatre les empreses que fan els seus propis articles?

Avui hi hagut diferents blocs temàtics de discussió i presentacions i avaluacions de projectes per a la Viquipèdia. S’hi han presentat casos d’estudi molt variats, com el concurs fotogràfic Wiki Loves Earth; l’organització de la trobada internacional SMWCon Fall 2015, celebrada a Barcelona; la situació de la Viquipèdia al País Valencià; i projectes d’èxit com Viquimodernisme, Arqueopèdia i Wikiars. Els projectes germans també hi han tingut presència. S’hi ha explicat la col·laboració entre el Viccionari i TERMCAT, i l’activitat “Coneix els experts” ha permès conèixer els membres més actius de cada projecte.

Autor: Amador Àlvarez

Marisa Lobato, viquipedista premiada

Amical Wikimedia ha premiat la viquipedista Marisa Lobato en reconeixement de la seva tasca a la Viquipèdia i, en especial, al Viquiprojecte Unió Europea, on ha creat milers d’articles sobre els països europeus i les seves societats. És una barcelonina nascuda a Berga que va començar a editar a finals de 2006. Des de llavors ha fet gairebé més de 100.000 contribucions, tant a la Viquipèdia en català com en castellà. Va participar activament en el viquiprojecte per fer que la Viquipèdia en català fos la que millor cobrís els 1000 articles bàsics que cada viquipèdia hauria de tenir.

Va fer de la Catedral de Toledo, un tema de qualitat de la Viquipèdia. A més, ha redactat més de cent articles de qualitat, principalment sobre història de l’art, amb articles que abracen des de la Sagrada Família, Andy Warhol, Van Gogh, El Greco, Necròpolis de Gizeh, Las Meninas, Palau de la Música Catalana o la catedral d’Amiens.

Llegiu aquí l’entrevista a Marisa Lobato.

Autor: Amador Àlvarez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *