La Viquipèdia fa dissabte amb la Quinzena de Qualitat

La Viquipèdia en català podria arribar als 500.000 articles al seu quinzè aniversari

Per onzè any consecutiu, la comunitat viquipedista catalana aparca durant dues setmanes la seva activitat frenètica de creació d’articles per centrar-se a millorar-los a través de la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Des d’avui i fins a l’11 de gener, de manera voluntària i optativa, els viquipedistes se centren en una tasca important per a l’enciclopèdia, ja que les crítiques més ferotges a la Viquipèdia solen anar dirigides als articles de poca qualitat i que presenten errades.

Una part dels articles necessiten millores, assenyalades amb etiquetes segons la tasca a desenvolupar: tant en el seu contingut en el cas d’articles incomplets, obsolets, inacabats, no neutrals, o que necessiten un expert, o elements més tècnics, com millores de format, la introducció, traducció, o referències. La llista de tasques és extensa i els viquipedistes poden apadrinar el grup d’articles que prefereixin treballar.

Aquesta tradició viquipedista pels volts de Nadal és una bona eina. “La gran quantitat de coses per fer provoca que hom sempre trobi estimulant la participació, i que cadascú es proposi objectius a mesura de les seves possibilitats, i els resultats es veuen reflectits en un marcador”, destaca David Serrano, un dels seus impulsors.

15è aniversari de la Viquipèdia

Aquesta campanya per a la qualitat arriba després d’un any intens on els projectes de la comunitat viquipedista catalana s’han centrat en la creació d’articles per arribar a la xifra màgica de 500.000, un repte que encara no s’ha assolit, mancant a dia d’avui poc més de 9.000 articles. Els viquipedistes agafen aire amb la Gran Quinzena Anual de la Qualitat per prémer de nou l’accelerador i arribar als 500.000 article en el nou any.

El 2016 serà un any de doble celebració per a la font més gran de coneixement en català: celebrarà 15 anys i arribarà als 500.000 articles. Serà un any d’aniversari amb diversos actes i projectes destacats que s’aniran coneixent en les properes setmanes. Una cosa que té clara la comunitat és que, un cop arribats als 500.000 articles, caldrà reforçar la seva qualitat.

One thought on “La Viquipèdia fa dissabte amb la Quinzena de Qualitat

  1. Pingback: Baròmetre de l’ús del català a Internet – desembre 2015 | WICCAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *