Catalan Culture Challenge 2016: Fent arribar la cultura catalana a totes les viquipèdies

Amical Wikimedia porta anys lluitant perquè els catalanoparlants puguin tenir una versió de qualitat de la Viquipèdia i també per tal que la cultura catalana es mostri al món en altres idiomes. Per això sempre hem estat donant suport de manera decidida al multilingüisme, enfront un inevitable però no desitjable anglocentrisme.

Amb motiu del dia de la llengua materna, Amical Wikimedia ha organitzat una nova edició del concurs internacional per traduir i ampliar al màxim número de llengües 11 biografies destacades de la cultura catalana. Enguany ens hem centrat en personalitats del període medieval amb motiu de la celebració de l’Any Llull.

Funcionament

Per tal de facilitar al màxim les traduccions, el concurs és simple en estructura: és basat en un sistema de punts on els participants obtenen punts per cada millora i/o traducció que facin en un dels articles llistats. Guanyen els 10 usuaris amb més punts. Tothom podia ajudar en qualsevol idioma. Per participar només calia registrar-se a la secció Participants. En total, s’ha aconseguit crear o ampliar 126 articles en 23 viquipèdies gràcies a la tasca d’una vintena de voluntaris d’arreu del món.

Les viquipèdies en qüestió són: anglès, azerbaidjanès, basc, bielorús, búlgar, castellà, català, croat, esperanto, finès, francès, gal·lès, grec, italià, japonès, llatí, occità, portuguès, serbi, serbocroat, suec, turc i txetxè.

Gràcies a tothom!

 

One thought on “Catalan Culture Challenge 2016: Fent arribar la cultura catalana a totes les viquipèdies

  1. Pingback: Baròmetre de l’ús del català a Internet – març 2016 | WICCAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *