Amical Wikimedia, a les ràdios valencianes

Aquest mes de maig Amical Wikimedia ha estat present a les ràdios. La primera d’aquestes intervencions va ser el 10 de maig al programa Hoy por Hoy – Locos por Valencia de la Cadena Ser (Radio Valencia). En horari de migdia, el company TaronjaSatsuma (Francesc Fort) va raonar amb Amadeo Salvador i Arturo Blay sobre el projecte de Viquipedista resident, el primer a tota València, que s’està duent a terme al Museu Valencià d’Etnologia.

Entre d’altres coses, el nostre company va destacar que, per les mètriques que per aquelles dates s’havien analitzat, s’havien apujat a Wikimedia Commons centenars d’imatges provinents de la col·lecció del museu, de les quals més del 17% ja estaven en ús a algun dels projectes wikimedia.<

A més, el dilluns 23 el mateix viquipedista va acompanyar a la directora del Museu Comarcal de l’Horta Sud (Torrent) i el director del Museu de Ceràmica de Paterna per a parlar al programa Les comarques amb Toni Vilar de la CVRàdio. Allà no només es va reflexionar sobre la necessitat de donar una ”capa wiki” als museus tradicionals, sinó que es va presentar el projecte de la ”Xarxa d’Entitats pel Patrimoni de l’Horta”, que coordina associacions culturals com la nostra amb institucions culturals com diferents museus de la comarca. Una de les activitats que des de la Xarxa es llançarà serà un ciclo-passeig pel patrimoni de l’Horta, les fotos que es realitzen durant el trajecte seran hostatjades a Wikimedia Commons.

Tampoc no hem d’oblidar la col·laboració que s’està duent a terme entre Ràdio Godella i Amical Wikimedia. En base al viquiprojecte “La ràdio és lliure“, s’estan apujant a Wikimedia Commons fitxers d’àudio lliure provinents dels programes gravats a aquella ràdio municipal per a ser utilitzats a diferents articles de l’enciclopèdia. Esta col·laboració naix del fet que TaronjaSatsuma siga el director d’un programa d’entrevistes anomenat “La Represa”, produït als estudis d’aquella localitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *