Amical Wikimedia, Wikimujeres i la Universitat Pompeu Fabra impulsen un projecte col·laboratiu vol reduir la bretxa de gènere a la Viquipèdia

Una viquipedista editant l'article sobre l'artista contemporani Modest Cuixart durant una viquimarató

Una viquipedista editant l’article sobre Modest Cuixart durant una viquimarató

Només el 12% de biografies de la Viquipèdia en català són de dones. I s’estima que només un 15% de la comunitat viquipedista són dones. Per posar-hi remei d’una manera positiva, es promou un projecte col·laboratiu per ampliar el contingut sobre dones a la Viquipèdia, incrementar la participació activa de les dones a la Viquipèdia en català i millorar la visió de gènere de la Viquipèdia en català.

El nou portal també agrupa els projectes que organitzen altres grups d’arreu del món amb l’objectiu d’ampliar la participació i la presència de la dona a la Viquipèdia i als seus projectes germans, amb l’objectiu de sumar-nos-hi traduint continguts al català.

Avui a la Universitat Pompeu Fabra es posa en marxa un grup de treball col·laboratiu per eliminar la bretxa de gènere de la Viquipèdia. Impartirà el taller la viquipedista Ester Bonet, autora de l’article 500.000 amb l’entrada de la pintora noruega Oda Krohg. El projecte és coorganitzat per l’Amical Wikimedia, Wikimujeres, UPF igualtat i la Unitat d’Excel·lència Maria de Maeztu, DTIC-UPF, amb la col·laboració de Dones en Xarxa.

One thought on “Amical Wikimedia, Wikimujeres i la Universitat Pompeu Fabra impulsen un projecte col·laboratiu vol reduir la bretxa de gènere a la Viquipèdia

  1. Pingback: Baròmetre de l’ús del català a Internet – maig 2016 | WICCAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *