Viquimarató fotogràfica Alt Penedès i Garraf

La Viquimarató organitzada per les Biblioteques i Bibliobusos de les comarques de l’Alt Penedès i Garraf assoleix el seu objectiu de difondre el patrimoni local

ctq_0mbwgae3yre-jpg-largeEl matí del dissabte 1 d’octubre de 2016 va tenir lloc la 1a edició de la Viquimarató fotogràfica, projecte col·laboratiu de les biblioteques i bibliobusos de les comarques de l’Alt Penedès i El Garraf, amb la participació dels municipis de Sant Pere de Ribes, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Torrelavit i Sant Martí Sarroca.

A Vilanova i la Geltrú va ser organitzada per la Xarxa de Biblioteques Municipals en col·laboració amb Amical Wikimedia, l’Agrupació Excursionista La Talaia i l’associació Unesco Garraf. Gràcies als 18 participants, es varen poder realitzar 4 rutes per la ciutat de Vilanova i la Geltrú fotografiant 63 espais patrimonials, tant materials com naturals, arribant a descarregar aproximadament 100 fotografies a Wikimedia commons.

Al municipi de Sant Pere de Ribes es va organitzar una sola ruta des de la Biblioteca Manuel de Pedrolo i van participar un total de 25 voluntaris. Van recórrer diferents espais monumentals i van poder fotografiar l’interior d’alguns edificis com ara el Redós, l’Església Vella o el Castell de Ribes gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i de Els Xulius Centre Social Ribetà.

Al municipi de Sant Martí Sarroca va ser organitzada pel Bibliobús El Castellot, van participar 9 persones i van poder fotografiar el Molí de Can Vallès, Molí de Queraltó, ca l’Alaio i les Cases Urbanes. Per a fer la ruta es va comptar amb la col·laboració del Centre Excursionista del Penedès (CEP).ctripp2xeaax0o7-jpg-large

El Bibliobús Montau va organitzar una ruta urbana pel municipi de Torrelavit amb la participació de 4 voluntaris i un total de 80 imatges recopilades de diferents cases del municipi, com ara la Torre del Guano d’estil modernista o les edificacions noucentistes de Cal Nonis i les escoles J.J.Ràfols.

Viquipedistes voluntaris van acudir a les diferents biblioteques i bibliobusos per tal d’ajudar a volcar les imatges enregistrades un cop finalitzats els recorreguts. Per a poder veure els resultats d’aquesta iniciativa podeu consultar el següent enllaç on s’aniran afegint, en els propers dies, les diferents imatges registrades: Viquimarató fotogràfica a l’Alt Penedès i Garraf

Tant participants com viquipedistes i personal de les biblioteques han valorat molt positivament l’experiència, aconseguint completar i actualitzar les fotografies dels edificis, espais naturals i monuments catalogats i declarats Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN) o Béns Culturals d’Interès Local (BCIL).

Autora: Núria del Campo Balada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *