Una viquimarató per les escriptores a l’Ateneu Barcelonès

L'Ateneu Barcelonès, lloc d'acollida de la Viquimarató del Dia de les Escriptores. Imatge de Pere López. Llicència d'ús CC BY SA 3.0

L’Ateneu Barcelonès, lloc d’acollida de la Viquimarató del Dia de les Escriptores. Imatge de Pere López. Llicència d’ús CC BY SA 3.0

L’Ateneu Barcelonès acollirà aquest dissabte al matí la viquimarató del Dia de les Escriptores per millorar la presència a la Viquipèdia de les dones vinculades a l’escriptura. Escriptores, traductores, impressores, editores, etc. Les dones han contribuït a literatura seran les protagonistes d’aquesta viquimarató.

L’acte té com a finalitat crear i millorar entrades en llengua catalana, però alhora és una oportunitat per difondre a nivell internacional els articles de la Viquipèdia en català com per exemple traduint al màxim nombre de llengües les biografies de dones guanyadores del premi Sant Jordi de novel·la, així com enriquir la Viquipèdia incorporant-hi escriptores en altres llengües.

La viquimarató del Dia de les Escriptores s’inscriu dins del marc d’esdeveniments que se celebren en motiu del Dia de les Escriptores que té com objectiu fer visibles les dones en la literatura, amb la intenció de pal·liar d’aquesta manera, la discriminació soferta al llarg de la història. S’emmarca dins del Projecte Viquidones en seu grup de treball Espai Viquidones UPF, i compta amb el suport de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i de l’Observatori Cultural de Gènere.

Una viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc –sovint una biblioteca– per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l’enciclopèdia. És una bona manera de fer créixer un article d’una manera ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte.

One thought on “Una viquimarató per les escriptores a l’Ateneu Barcelonès

  1. Núria Borrut Mulet

    Benvolgudes,

    Teniu tot el meu suport, però visc a Girona i estem a fi de mes…

    Ben cordialment,

    Núria Borrut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *