Una conferència a Camarasa uneix la Viquipèdia i el patrimoni

L’Espai Orígens de Camarasa, en el marc del cicle Ciència a l’abast, acollirà aquest dissabte la conferència Viquipèdia i Patrimoni, sobre com la Viquipèdia és una eina per la difusió i la valorització del patrimoni a través del coneixement lliure i col·laboratiu. La conferència serà càrrec d’Oriol Vicente Campos, coordinador de la comunitat de recerca estratègica en Patrimoni Cultural de la UAB, president del Centre d’Estudis de l’Arxiu d’Història de Castellar del Vallès i membre d’Amical Wikimedia.

“Gràcies a ser una eina col·laborativa facilita el coneixement obert i accessible a tothom, per tant està esdevenint una eina imprescindible a l’hora de posar a l‘abast de la societat el nostre patrimoni”, afirma Oriol Vicente Campos. La Viquipèdia és l’enciclopèdia digital més consultada a tot el món amb mes de 500 milions d’usuaris i 38 milions d’articles. En aquest sentit s’estan duent a terme diferents projectes on l’administració, els centres de recerca i els agents socials col·laboren per valoritzar i facilitar l’accés al coneixement dels elements patrimonials. L’entrada a la conferència és gratuïta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *