Lluitapèdia: les lluites compartides a la Viquipèdia

Lluites compartidesLa campanya d’Òmnium Cultural Lluites compartides tindrà el seu primer gran acte aquest dissabte a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, on es farà una viquimarató. Al llarg del dia, hi haurà una Viquimarató de Lluitapèdia, un projecte per promoure el coneixement de les lluites i el moviment social a Catalunya de l’últim mig segle, mitjançant la creació o l’ampliació d’entrades a la Viquipèdia.

Qualsevol persona que hi vulgui col·laborar es pot inscriure com a viquipedista i contribuir a aquest esforç. Dins el projecte trobareu una llista de lluites i reclamacions socials que amb els anys ens han permès defensar els drets laborals, aconseguir espais verds, defensar la igualtat de gènere, aconseguir que les parelles del mateix sexe puguin adoptar fills o gaudir de l’ensenyament en català, entre altres.

El fet de compartir diferents experiències per part de persones de sensibilitats i procedències diverses, ajudarà a “ampliar l’imaginari col·lectiu, posant en comú els nostres passats diversos i els nostres anhels futurs“, segons Òmnium.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *