Els museus i les col·leccions del Baix Empordà, presents a la Viquipèdia

El Consell Comarcal del Baix Empordà aposta per publicar articles en obert referents als museus i col·leccions dels que gaudeix la comarca
can_mario_museumAmb l’objectiu de fomentar i donar a conèixer el patrimoni històric i cultural del territori, el Consell Comarcal del Baix Empordà publicarà a l’enciclopèdia lliure Viquipèdia, el llistat de museus i col·leccions que es troben ubicats al Baix Empordà, a través del qual es pot accedir als articles de cada una de les diferents entitats. Aquests continguts s’extreuen majoritàriament del desplegable Museus i Col·leccions del Baix Empordà, editat pel mateix Consell Comarcal, el qual permet recórrer el territori i descobrir l’essència de cada equipament, tot facilitant les dades i la localització d’aquests, així com oferint informació sobre les seves activitats, fet que permet dinamitzar el sector cultural i turístic de la comarca. Cal destacar que la gran majoria de museus i col·leccions inclosos en el llistat estan certificats amb el distintiu de qualitat turística en destinació SICTED, fet que realça el compromís del sector amb la qualitat turística i la competitivitat del territori.

Tot i que la iniciativa inicial preveu la difusió d’aquesta informació en català, també es contempla la traducció de tots els continguts en espanyol, francès i anglès, adaptant així els articles als principals mercats que hi poden estar interessats.
Aquest projecte es realitza amb la col·laboració de l’Amical Wikimedia, una organització que promou l’ús de la Viquipèdia i la creació de continguts i informació en català dins i fora de la xarxa, amb qui ja s’han dut a terme anteriorment altres iniciatives, com n’és un exemple la inclusió a l’enciclopèdia d’informació relativa als productes de l’Empordà.

En aquest sentit, des de l’àrea de Turisme i Cultura del Consell Comarcal del Baix Empordà s’aposta des de fa temps en generar continguts en línia i en obert referents als atractius i al patrimoni dels que gaudeix la comarca. L’objectiu d’aquesta iniciativa, per tant, persegueix la difusió dels recursos turístics i culturals de l’Empordà mitjançant l’ampliació i millora del contingut existent a la xarxa. A més, també s’aposta per participar en altres projectes com ara el Wikimedia Commons, que pretén posar a disposició dels usuaris un gran nombre d’imatges de lliure accés.

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *