On són les dones? Inventant!

Amical Wikimedia engega el viquiprojecte Invents 2017, una iniciativa per fer un pas més enllà per reduir la bretxa de gènere a la Viquipèdia: no només amb biografies de dones, sinó donant més i millor cobertures a les aportacions de la dona en la història de la humanitat.

Fins ara, el moviment viquipedista s’ha centrat sobretot en millorar la ràtio d’articles de dones, que està molt baix: un 14% l’últim mes. Tot i així, en les últimes setmanes més dels 50% dels articles creats són de dones:

La xifra d’articles de dones és molt baixa, però limitar-nos a biografies hagués sigut limitar el repte de mostrar veritablement la contribució de les dones en la societat. Per tot plegat, hem engegat aquest projecte per promocionar que s’escriguin articles en invents de dones. És una nova versió del concurs que l’any passat va crear desenes d’articles d’inventors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *