Millorem els articles de la Viquipèdia sobre dones en la ciència i la tecnologia

Demà se celebra al parc de la Ciutadella de Barcelona la segona edició de la viquimarató Dones en la ciència i la tecnologia. S’emmarca dins de la 11a Festa de la Ciència, que enguany forma part del Festival Barcelona Ciència.

Aquesta viquimarató té com a objectiu fer visibles les dones en la ciència i la tecnologia, amb la intenció de pal·liar  la discriminació soferta al llarg de la història. És oberta a qualsevol persona interessada i té com a suport d’edició el grup de treball de l’Espai Viquidones UPF, i per tant l’aprenentatge i les edicions que aquí s’iniciïn, trobaran la seva continuïtat en aquest espai d’edició permanent que es reuneix tots els dimarts de 17 a 20 h a la UPF.

L’acte tindrà lloc de 11h a 14h a l’Espai 16 del parc de la Ciutadella, anomenat la Biblioteca, on a la vegada es podrà visitar l’exposició “L”Enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur“. La viquimarató està organitzada pel Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions ­de la UPF, Amical Wikimedia, Wikimujeres i UPF Igualtat.

Les dones a la ciència

La presència de les dones en el món tecnològic i científic no només és reduïda, sinó decreixent. Aquesta situació està, amb d’altres factors, molt possiblement relacionada amb la manca de models i amb la creació d’estereotips que no associen la ciència i la tecnologia amb el món femení. En el marc del programa de la Unitat d’Excel·lència Maria de Maeztu s’estan impulsant un diverses activitats relacionades per augmentar la participació femenina i la seva visibilització. Aquest acte en forma part.

Treballarem tant en biografies de científiques i tecnòlogues, com en articles sobre diferents disciplines on les aportacions de les dones no hi estan prou reflectides. Editarem en qualsevol llengua i centrarem l’activitat a crear, traduir o millorar articles.

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *