La Viquipèdia posa en valor les aportacions de la dona en la història

L’eixugaparabrises, el Monopoly, el bot salvavides o la llauna de conserva tenen el comú denominador d’haver estat inventats per dones. Per posar en valor les contribucions de la dona en la història de la humanitat, Amical Wikimedia ha engegat el viquiprojecte Invents 2017. La iniciativa durat quinze dies i ha permès iniciar i millorar 32 entrades d’invents creats per dones.

És una iniciativa per fer un pas més enllà per reduir la bretxa de gènere a la Viquipèdia: no només amb biografies de dones, sinó donant més i millor cobertures a les aportacions de la dona en la història de la humanitat.

Fins ara, el moviment viquipedista s’ha centrat sobretot en millorar la ràtio d’articles de dones, que està molt baix: un 14% l’últim mes. Tot i així, en les últimes setmanes més dels 50% dels articles creats són de dones.

L’associació Amical Wikimedia admet que la xifra d’articles de dones és molt baixa, però restringir-se a biografies hagués sigut “limitar el repte de mostrar veritablement la contribució de les dones en la societat”. Per tot plegat, s’ha engegat aquest projecte per promocionar que s’escriguin articles en invents de dones. És una nova versió del concurs que l’any passat va crear desenes d’articles d’inventors.

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *