Quina és la comarca més activa a la Viquipèdia? Us presentem el Repte Comarques

Repte Comarques

Durant el mes de novembre tindrà lloc a la Viquipèdia en català un nou projecte: el repte Comarques, on els usuaris editaran articles relacionats amb totes les comarques dels Països Catalans. Poden crear noves entrades, ampliar les ja existents o corregir la llengua d’articles d’altres persones. D’aquesta manera entren a formar part d’un concurs per veure quina és la comarca més activa. Només cal marcar l’edició amb l’etiqueta corresponent (vegeu més informació a XXX) i al final de mes sabrem qui ha aconseguit enfilar la seva comarca (o la que apadrini!) al lloc més alt de la classificació.

 

Amical Wikimedia ha decidit impulsar aquest concurs per millorar la cobertura dels articles locals i mantenir l’equilibri territorial. Dins de la línia de diversitat del nostre pla d’activitats, pensem que és fonamental comptar amb veus de tots els indrets de parla catalana per garantir una presència equilibrada de continguts i lluitar contra el centralisme. Les fonts publicades que s’usen com a referència garanteixen que aquell coneixement local transcendeix l’àmbit on va ser engendrat per esdevenir informació consultable arreu, dins d’una de les pàgines web més visitades del món. Com més persones escriguin sobre els seus pobles, menys esbiaixada quedarà la Viquipèdia i més lectors podran beneficiar-se d’aquesta feina altruista.

Volem tenir tot el coneixement humà a l’abast de cada habitant del planeta en la seva llengua materna i amb aquest projecte volem impulsar aquelles entrades més properes al nostre àmbit cultural, per omplir el mapa dels Països Catalans de continguts. Es podrà llegir aleshores en català i, en el futur i si els voluntaris ho decideixen, en molts altres idiomes.

Us convidem a tots a participar al Repte Comarques. Quina serà la guanyadora?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *