El concurs Wiki Loves Monuments als Països Catalans arriba a la seva cinquena edició

Monestir de Sant Llorenç del Munt (Matadepera) / Autor: SBA73

El concurs fotogràfic Wiki Loves Monuments arriba a la cinquena edició als Països Catalans. Es tracta d’un concurs d’abast internacional que anima durant el mes de setembre a documentar els monuments catalogats. Diversos premis especials complementen el concurs a la Viquipèdia en català.

L’associació Amical Wikimedia hi col·labora des de 2012. Aquell any i el següent es van centrar els esforços en compilar el major nombre de fotografies possibles de monuments catalogats en territoris de parla catalana. El 2014 i 2015 es van intentar crear el màxim nombre d’articles corresponents. L’objectiu dels darrers és omplir forats: aconseguir fotografies i articles de tots aquells monuments catalogats que encara no en tinguin.

Participació fàcil

El repte té un format de concurs per incentivar la participació. Es basa en un sistema senzill de puntuació. Per cada article nou o nou element fotografiat, s’aconsegueixen punts, amb l’objectiu d’acumular-ne el màxim. Només puntuen articles nous o fotografies d’elements que no en tinguessin foto fins el moment.

Les imatges s’han de carregar a Wikimedia Commons, la mediateca de la Viquipèdia, durant aquest mes amb la identificació corresponent de monument catalogat.

Premis especials

A més, s’han organitzat diversos premis especials que incentivaran la participació. El Servei de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana facilitarà un lot de llibres i revistes a qui faci més fotos noves sobre monuments valencians. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona també premiarà a qui faci més fotos noves de monuments de les comarques gironines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *