Catalan Culture Challenge: els llocs singulars que el món ha de conèixer

File:Laberint d'Horta01.jpgComença una nova edició de l’exitós projecte Catalan Culture Challenge d’Amical Wikimedia. L’entitat viquipedista aposta aquest any per traduir i ampliar al màxim nombre de llengües els articles de llocs singulars que són referents de la cultura catalana però que sovint passen desapercebuts a l’exterior.

El concurs és simple en estructura per tal de facilitar al màxim les traduccions: és basat en un sistema de punts on els participants obtenen punts per cada millora i/o traducció que facin en un dels 12 articles llistats. S’hi troben, per exemple, muntanya de sal de Cardona, les coves del Drac, el parc del Laberint d’Horta, el Museu de Lleida, el penyal d’Ifac i el Tren Groc. Guanyen els tres usuaris amb més punts.

A través d’aquest projecte, Amical Wikimedia potencia el seu segon gran objectiu fundacional: que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible en qualsevol llengua, que segueix la fita de voler que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català. D’aquesta manera, l’associació segueix l’etapa d’expansió multilingüe on vol fer arribar tot el coneixement sobre cultura catalana arreu del món, d’una manera oberta i gratuïta. L’any passat, per exemple, el concurs es va centrar en les biografies destacades de científics dels territoris de parla catalana.

La Viquipèdia en català va ser la primera edició no-anglesa en tenir article. Va néixer un 16 de març de 2001. A dia d’avui té 575.000 articles, 1600 viquipedistes actius i és la 19a versió amb més nombre d’articles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *