Amical Wikimedia renova la seua junta

Ester Bonet, Francesc Fort, Roc Humet, Toni Hermoso i Vicenç Allué.

El passat dissabte 19 de gener es va celebrar la primera assemblea ordinària de socis d’Amical Wikimedia per a l’any 2019.

L’acte, celebrat a la seu d’Amical a la Casa Orlandai de Barcelona, va estar marcat per la renovació interna amb l’elecció de la nova junta de l’associació.

La nova junta, elegida per unanimitat, està formada per sis persones i té el repte de coordinar el nou pla estratègic d’Amical per als pròxims quatre anys.

Toni Hermoso Pulido @Toniher, és el nou president de l’entitat. Treballa com a bioinformàtic en un centre de recerca i és membre d’Amical des dels inicis de l’associació. Va ser un dels coordinadors de la Wikimedia Hackathon celebrada a Barcelona el maig de 2018. També col·labora amb altres entitats amb una missió compartida amb Amical, com és Softcatalà.

Ester Bonet Solé @Tiputini, és la nova secretària de l’entitat. És membre d’Amical i de Wikimujeres, impulsora de l’espai Viquidones a la Universitat Pompeu Fabra. També col·labora amb la Societat Catalana de Terminologia.

Xavier Dengra es manté com a tresorer per tercer mandat consecutiu. Ha contribuït del creixement dels projectes germans Viquidites i Viquillibres durant els darrers deu anys, i també gestiona diversos viquiprojectes educatius en universitats i altres institucions públiques. És biotecnòleg (resident a l’estranger) i és membre d’altres entitats locals i científiques.

Pel que fa als altres membres de la junta, hi trobem a Francesc Fort @TaronjaSatsuma. Va ser el primer viquipedista resident a un museu valencià amb el projecte a la biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia. També col·labora amb diversos mitjans de comunicació.

Roc Humet @Unapersona, és viquipedista des del 2013. És un dels socis més joves de l’associació, estudia traducció i edita sobre temes relacionats amb el moviment LGBT.

Vicenç Allué @Vallue, és un dels molts bibliotecaris que formen part d’Amical. Treballa a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb qui Amical ha mantingut una col·laboració a llarg termini. Edita sobre temes relacionats amb les Terres de l’Ebre i ciència en general.

La nova junta ja ha presentat un calendari per a l’elaboració del nou pla estratègic de l’entitat, que es preveu enllestir per a finals de primavera.

Des de l’associació volem agrair a la junta sortint tota la dedicació i entrega realitzats a favor d’Amical i del moviment viquipedista, especialment al nostre exdirector de projectes, Àlex Hinojo, així com a l’expresidenta de l’entitat, Laia Benito Pericas, per tot el seu treball.

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *