El Sant Jordi digital més ambiciós: la Viquipèdia proposa crear més de 1.600 articles nous sobre literatura catalana

Amical Wikimedia impulsa un concurs perquè la comunitat viquipedista creï nous articles sobre les figures i obres recollides al Diccionari de la Literatura Catalana

La Viquipèdia en català dona el tret de sortida aquest dilluns a un repte de 10 dies per crear nous articles sobre literatura catalana. Per fer-ho, els viquipedistes es guiaran a través d’una llista de biografies, obres i personatges que figuren al Diccionari de la Literatura Catalana, però que encara no tenen article a l’enciclopèdia lliure i col·laborativa.

La feina dels voluntaris va començar a principis d’any, amb la introducció a Wikidata —la base de dades lliure amb la que es nodreixen les fitxes tècniques dels articles de la Viquipèdia— de totes les obres de referència d’aquest compendi. Gràcies a aquesta tasca preliminar, ara ambdós corpus estan vinculats  gràcies a l’identificador únic que acompanya cada element del Diccionari. Les xifres revelen que hi ha més de 1.600 entrades d’aquesta obra de referència que no estan incloses a la Viquipèdia en català, per la qual cosa Amical Wikimedia, l’entitat de voluntaris que fomenta el coneixement lliure i la llengua catalana a través de la Viquipèdia i els seus projectes germans, ha proposat aquest repte a la comunitat d’editors.

Els viquipedistes, doncs, disposen d’aquesta llista com a punt de partida per provar de crear el màxim d’articles possibles a la Viquipèdia i difondre la literatura catalana des de casa: l’objectiu és celebrar un Sant Jordi digital que promogui la responsabilitat social, atesa la situació de pandèmia provocada per la COVID-19. El repte acabarà justament el 23 d’abril a mitjanit i els participants més prolífics podran rebre lots de llibres i formar part d’un sorteig d’una subscripció mensual a l’iQuiosc. A més a més, Amical Wikimedia planteja celebrar una segona fase del concurs davant la possibilitat d’una  participació elevada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *